Verdampen

Verdampen 


Het is in geen geval aan te raden om medicinale cannabis te roken. Het roken van cannabis is net zo schadelijk als het roken van tabal. Het roken van cannabis kan longklachten veroorzaken en kan vermoedelijk leiden naar longkanker. 


Om de schadelijke effecten van het roken te vermijden, is het aan te raden om cannabis te inhaleren via een verdamper of vernevelaar die dan de werkzame bestandelen uit cannabis bloemtoppen of granulaat laat verdampen. 


Hete lucht 

De temperatuur waarbij cannabis wordt verneveld situeert zich tussen de 180 - 220 graden. Patiënten kunnen dan de nevel inhaleren via een mondstuk van hun toestel, of opvangen in een zak om dan later te inhaleren. De regel is dat er per keer ongeveer 100 mg medicinale cannabis in de vernevelaar of verdamper in de opvulkamer zit. Om steeds dezelfde effect te verkrijgen is het van belang om de cannabis bij iedere toediening te verversen of anders gezegd vanaf dat de cannabis bruin gekleurd is, dan betekend dit dat alle componenten van de plant geinhalleerd zijn.  Dus het is perfect mogelijk om de cannabis nog een tweede keer in de vernevelaar of verdamper te gebruiken omdat er meestal nog werkzame bestanddelen in de bloemtoppen of granulaat achtergebleven zijn naar de eerst toediening. 


Meer info over vernevelaars of verdampers vindt u in de Factsheet. 

Copyright Cannabis Patient Care © All Rights Reserved 2019