ARTSEN EN ZORGPROFESSIONALS

Artsen en zorgprofessionals

 

Het voorschrijven van medicinale cannabis kan voor bepaalde dokters het gevoel geven dat ze een stap zetten in het onbekende! Immers de medicinale cannabis sector is nieuw. Het bevorderen van kennis en deskundigheid bij de zorgprofessionals aangaande medicinale cannabis vormt daarom de ruggengraat van onze zorgverlening.

De medicinale cannabis sector is een branche die zeer snel groeit. Overal in Europa en Noord-Zuid Amerika wordt de wetgeving aangepast om medicinale cannabis te legaliseren. Ook wordt veel wetenschappelijk en klinisch onderzoek erover verricht. Bijgevolg is het van groot belang dat zowel dokters als alle andere zorgprofessionals kennis verkrijgen over medicinale cannabis. Cannabis Patient Care geeft geregeld cursussen of infomomenten voor de medische sector. Naargelang de doelgroep wordt specifiek op de verschillende noden ingegaan; zowel wat de theoretische achtergrond betreft, als de praktische toepassing.

Tot slot.. 

Om de behandeling van een patiënt tot een succes te brengen is het hoogst noodzakelijk dat er samenwerking is met de artsen en de andere zorgprofessionals. Vooral de huisarts van de patiënt is de belangrijkste schakel hierin. Hij is en blijft immers de directe contact- en vertrouwenspersoon van de patiënt.

 

Onze organisatie heeft ook de intentie een netwerk te creëren van artsen en zorgprofessionals aangaande medicinale cannabis. Gedeelde informatie is immers constructief en vooral doelmatig voor een betere gezondheidsservice.

 

Agenda Internationale en Nationale Congressen/Symposia over medicinale cannabis

 

Copyright Cannabis Patient Care © All Rights Reserved 2019