OVER ONS

  

Emelie Vanhoenacker

 

Verpleegkundige Specialist Medicinale Cannabis, Expert and Consultant in de ontwikkeling van medicinale cannabis zorgpaden.

 

Al zolang ik me kan herinneren heb ik altijd het gevoel gehad om mensen te willen helpen. Het was dus evident dat ik voor het beroep verpleegkundige heb gekozen. Als verpleegkundige zijn we opgeleid om Evidence Based te werken. Dit houdt onder andere in dat, om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren, we voortdurend de ontwikkelingen in ons beroepsgebied moeten blijven volgen aan de hand van wetenschappelijke vakliteratuur. Door dit proces van literatuurstudie gepaard gaande met veel lezen en zoeken ben ik in 2013 op het onderwerp “medicinale cannabis” terechtgekomen. Op eigen initiatief heb ik gedurende drie jaar onderzoek gedaan omtrent de werking van medicinale cannabis op diverse pathologieën. Daaronder vallen ziekten zoals chronische pijn, neuropathische pijn, Parkinson, kanker, multiple sclerose, enz. Het heeft me tot het inzicht gebracht dat de cannabisplant de gave heeft om de levenskwaliteit van vele mensen op menig vlak te verbeteren. Het is echter van essentieel belang dat een behandeling op basis van medicinale cannabis veilig moet zijn alsook goed opgevolgd moet worden. Het gebruik van medicinale cannabis is namelijk sterk individueel bepaald; iedere patiënt kan anders reageren en bijgevolg is het zoeken naar de geschikte vorm, dosis en variëteit enorm belangrijk in het succes van de therapie. Daarom is ons team een meerwaarde in het helpen en het ondersteunen van de arts bij de aanwending van de geschikte therapie evenals bij de opvolging van het klinisch verloop.

 

Wenst u meer info, neem gerust contact op via mail: emelie.cpc@gmail.com

 

 

Opleiding en werkervaring:

HBO5 gegradueerd verpleegkundige (specialisatie psychiatrie)

* 6 jaar werkervaring waarvan 4 tot heden zelfstandige thuisverpleegkundige.

* Verpleegkundig Specialist Medicinale Cannabis: 7 jaar ervaring in de medicinale cannabis sector, begeleiding en ondersteuning van patiënten die medicinale cannabis gebruiken op voorschrift. 

=> Opmaak adviesrapporten (aanvraag tot opstart medicinale cannabis op voorschrift

=> Begeleiding en ondersteuning van  artsen die medicinale cannabis voorschrijven. 

=> Consultant voor ziekenhuizen in België als andere Europese Landen. 

* Vloeiende talenkennis: Nederlands, Frans en Engels

 

 

Opleiding en werkervaring:

Diploma van Apotheker (Universiteit Gent)

* Korte werkervaring als officina-apotheker.

* Lange werkervaring in het buitenland (Italië) als landmanager en verantwoordelijke apotheker voor Biohorma BV (Nederland) en Bioforce AG (Zwitserland). Beide firma’s zijn gespecialiseerd in natuurlijke (genees)middelen en natuurlijke voedingssupplementen.

* Bijscholing en helpdesk voor apothekers over de bereiding van galenische en magistrale bereidingen (fyto) in de apotheek.

* Referentieapotheker Medicinale Cannabis.

* Coauteur van het boek: “Medicinale Cannabis in de Gezondheidssector”.

* Vloeiende talenkennis: Nederlands, Italiaans, Frans en Engels

Igna Huyghe

 

Referentie-apotheker Medicinale Cannabis 

 

Als apotheker heeft de holistische benadering van de patiënt en de Integrale Geneeskunde (Integrative Medicine) altijd mijn interesse getrokken. In de Integrale Geneeskunde wordt de patiënt als geheel gezien en naast de conventionele en niet-conventionele therapieën wordt ook de levensstijl en de voeding van de patiënt als belangrijk beschouwd. Ook heeft de fytotherapie me altijd sterk aangesproken. Sedert 2014 heb ik mij toegelegd op medicinale cannabis. De medische literatuur en de praktijk bewijzen dat veel patiënten baat kunnen hebben bij het gebruik van medicinale cannabis. Echter, het is geen wondermiddel en het is belangrijk dat het met kennis van zaken wordt voorgeschreven. De medicatie met medicinale cannabis is namelijk maatwerk; de toepassing en dosering is sterk individueel bepaald en dit te meer omdat vele patiënten ook al een mix van verschillende medicijnen gebruiken. Daarom bied ik als onafhankelijke apotheker mijn hulp aan patiënten, artsen, apothekers en verpleegkundigen in het begeleiden en het ondersteunen van de meest geschikte therapie met medicinale cannabis. 

 

U kunt mij altijd bereiken via e-mail: ignah.cpc@outlook.com

 

Copyright Cannabis Patient Care © All Rights Reserved 2019